Sitges

av admin den augusti 17, 2009

Sitges är en mycket populär by som ligger ett par mil väster om Barcelona. I det forna var den lilla orten ett tillflyktshål för homosexuella. Än idag är visserligen byn populär bland homosexuella och här finns en levande gaykultur. Men Sitges är så mycket mer. Exempelvis går Spaniens största filmfestival av stapeln här. Varje år i februari så anordnas en stor karneval.  Om du är i Barcelona vid den tiden så bör du definitivt besöka karnevalen i Sitges – många hävdar att karnevalsyran här är fullt jämförbar med den i Rio de Janeiro!

I Sitges hittar du länga härliga sandstränder.   Mysiga caféer och barer. Ett utmärkt shoppingstråk. Vinområdet Torres ligger också runt knuten. De flesta som reser hit gör de för att koppla av och ladda batterierna. I Sitges glömmer du snabbt bort storstadens stress.

Du tar dig enklast till Sitges genom att hoppa på Metro L2. Resan från centrala Barcelona tar ungefär 40 minuter och första tåget går redan vid 6-tiden på morgonen. Under sommaren strömmar turisterna till Sitges och alla hotellanläggningar är då fullbokade. Så om du har tänkt resa hit och stanna ett par dagar så är det alltid en god idé att boka logi i god tid.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: