Parfymmuseet

av admin den augusti 17, 2009

Barcelonas parfymmuseum är ett kul och annorlunda museum. Här finns en enorm samling med olika parfymer – från antiken till våra dagar. Parfymsamlingens stolthet är en parfymlåda med två stycken recept i, vilka en gång i tiden tillhörde drottning Marie Antoinette.

Vissa av parfymerna går att köpa och de kan vara nog så svåra att hitta på annat håll. De mest exklusiva och äldre parfymerna är självfallet inte till salu, men du kan insupa doften av dem och kanske få en aning om hur drottning Kleopatra av Egypten en gång i tiden luktade. Kort sagt så får du en riktig lektion i parfymens historia, så tycker du det är spännande med dofter och parfymer och vill veta hur människor från olika tidsåldrar och kulturer luktade bör du definitivt besöka detta intressanta museum.

Parfym har i alla tider varit en värdefull och uppskattad produkt. Det är inte bara aromerna i sig som sitter fantasin i gungning utan lika mycket de vackra parfymflaskorna, var och en präglade av sin tids historia. Så även du som är designintresserad kommet att ha stor glädje av ett besök på parfymmuseet.

Museet har öppet måndag-fredag 10.30 – 14.30 samt 16.00–20.00. På lördagar är det öppet mellan 11.00–14.00. Adressen är Passeig de Grácia 29.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: