Montjuic

av admin den augusti 17, 2009

Montjuic är en berömd en kulle som ligger i centrala Barcelona. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Barcelonas gamla stadsdel.  Uppe på Monjuic hittar du flera sevärdheter, såsom den magiska fontänen, Font Montjuic samt slottet Castell de Montjuic. Den förstnämnda är stadens mest berömda fontän med ”magiska egenskaper”. Fontänen byggdes 1929 och stod färdig till världsutställningen i Barcelona samma år. Fontänen bjuder på färgsprakande shower med ljus, eld, färg och musik i samklang. Varje session varar i 30 minuter. Under vintermånaderna, oktober-april, så kan du bevittna fontänshower mellan klockan 19.00–21.00 på fredags- och lördagskvällarna. Under sommaren pågår showerna mellan torsdag- söndag, klockan 20.00 -24. Gratis inträde och du tar dig hit med metron L1 eller L3.

Castell de Monjuic är en annan intressant sevärdhet på kullen Monjuic. Slottet har anor från 1700-talet. Det uppfördes av bourbonerna och var ursprungligen tänkt som ett försvarsverk för staden Barcelona. Senare användes det som fängelse för politiska motståndare och ännu under Franco-tiden torterades fångar innanför Castell de Monjuic`bastanta murar. Numera finns här ett stort militärmuseum och en del souvenirbutiker. Inträdet kostar 8 Euro.

På Montjuic finns även flera fina parkanläggningar. Den mest sevärda är kanske Nou Jardanic Botani – en fantastisk botanisk trädgård som hyser mer än 2000 olika växter.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: