La Rambla

av admin den augusti 17, 2009

La Rambla är Barcelonas absolut mest kända gata. Den är hela 1,2 kilometer lång och här vimlar det av folk, köpcenter, butiker och gatuförsäljare. Kring gatan ligger en del av Barcelonas gamla bebyggelse – Barrio Gothic. La Rambla är den perfekta gatan att strosa fram på. Många sidogator och tvärgränder mynnar ut i La Rambla och lockar dig på upptäcktsfärd. När du har nått slutet på La Rambla så har du kommit till Barcelonas trivsamma hamnområde.

Under din färd längs La Rambla så kommer du att stöta på en mängd människor som jonglerar, spelar musik och utför konsttrick. Att bara stanna till lite då och då och iaktta det pågående gatuvimlet är en upplevelse i sig. Blir du hungrig eller törstig så finns det gott om restauranger, kaféer och kiosker som erbjuder ett mycket varierat utbud av mat och dryck. Affärer finns i överflöd och det du inte hittar på La Rambla hittar du knappast någon annanstans heller i Barcelona.

Vid La Rambla ligger även det högklassiga Picassomuseet.. Du hittar även det vackra Christoper Columbus-monumentet vid Port Vell. Poeten Federicio Garcia Loca sa en gång ”La Rambla är den enda gata i världen som jag inte önskar hade ett slut”. Bättre än så kan man nog inte beskriva La Rambla.

Tidigare inlägg: