CosmoCaixa

av admin den augusti 17, 2009

För dig som är intresserad av naturvetenskap och teknik så är Barcelonas naturtekniska museum ett måste. Här hittar du spännande undervattensvärldar, regnskogar och den mycket populära Toca Toca! – där du kan bekanta dig med fiskar, ökenmöss och sjöstjärnor.

Besökare kan ta del av en mängd vetenskapliga experiment och gå från rum till rum med olika teman.  Exempelvis hittar du ett rum med Amazonas tropiker och ett annat med olika geologiska tidsåldrar. Framförallt är CosmoCaixa en otroligt spännande värld för lite större barn. Det finns över 50 000 kvadratmeter museum att utforska, så se till att ni har gott om tid vid ett besök på Cosmocaixa. Det enormt varierande utbudet gör även att ni inte kommer att tröttna i första taget. Utställningar och displayer presenteras på ett innovativt och modernt sätt, vilket verkligen berikar upplevelsen.

Museet genomgick en totalrenovering år 2004, och blev därefter redan 2006 utnämnt till Europas främsta naturtekniska museum. Antalet besökare var 2007 uppe i nästan 2,5 miljoner. Inträdet kostar endast 3 Euro. Första söndagen varje månad är det reducerat inträde, och kostar då endast 2 Euro. CosmoCaixa har öppet tisdag-söndag 10.00–20.00. Du tar dig hit med Metro L7 och adressen är Teodor Roviralta, 47-51.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: