CaixaForum

av admin den augusti 17, 2009

CaixaForum är en utställningshall som drivs av organisationen Fundació La Caixa som ägs av den Katalanska banken La Caixa. Här är alltid gratis inträde och CaixaForum bjuder ofta på riktigt bra konst och andra intressanta utställningar

CaixaForum Barcelona är en mycket populär konst- och utställningshall. Den drivs och ägs av den Katalanska banken, genom organisationen Fundació La Caixa. Man har en mängd olika utställningar, både permanenta och tillfälliga. Du som är konstintresserad kommer att ha mycket glädje av Caixaforum Barcelona. Du får en inblick i den spanska konsthistorien genom olika epoker, ända fram till modern tid.

Själva byggnaden ligger i vad som en gång i tiden var en gammal fabrik, men som sedan har byggts om till en ståtlig hall i Art-Nouveua -stil av arkitekten Puig Cadafalch. I dag utgör Caixaforum kärnan i ett mycket dynamiskt kulturområde i La Caixa-området. Genom att besöka hallen får du kännedom om Barcelonas industriella historia och på vägen möter du mästare som Dalí, Freud och Cartier-Bresson. På Caixaforum kan du även ta del av intressanta föreläsningar, litteraturkvällar och multimedia-konst.

Det bästa av allt är ändå att inträdet allid är fritt. CaixaForum Barcelona har öppet dagligen mellan klockan 10.00–20.00. Du tar Metro Espanya L1 eller L3 hit och du hittar utställningshallen på Marqués de Comillas, 6-8.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: