Barcelonas Aquarium

av admin den augusti 17, 2009

Barcelonas akvarium är ett av Europas förnämsta.  Det finns 11 000 djur fördelad på cirka 450 arter. Man har 35 akvarier av olika storlekar. Otaliga fiskarter från alla världsdelar simmar omkring akvarierna. Vad sägs om att gå in i en tunnel under vatten med livs levande hajar simmande ovanför ditt huvud? Det finns nämligen en 80 meter lång undervattenstunnel som är unik i sitt slag.

Numera kan du även ta dyklektioner bland hajarna. Barcelonas Aquarium arbetar för att ökad förståelse och kunskap om hajar hos dykare. Som ett led i det erbjuder man nu dykning bland akvariets hajar tillsammans med erfarna och kunniga guider. Kravet är dock att du är en någorlunda erfaren dykare och är beredd att betala 300 Euro för lektionerna.  Akvariet har bland annat en formidabel utställning av snäckskal, där det finns ett antal snäckor som är så pass ovanliga att de inte går att finna någon annanstans.

Barcelona Aquarium har öppet 09.30-21.00 under januari – juni samt september –december. Under juli och augusti har akvariet utsträckt öppettid till klockan 23.00. Inträdet kostar 13 Euro för en vuxen och 9 Euro för ett barn upp till 12 år. Enklaste sättet att ta sig hit är att hoppa på Metron L4, gula linjen, och gå av vid Barceloneta. Akvariet ligger vid Barcelonas hamn och är svårt att missa.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: